Figyelem! A workshopokat ajándékként is adhatod szeretteidnek! Nincs más dolgod, mint jelentkezni a lenti workshopok valamelyikére, és a levélben jelezni, hogy voucher-t kérsz. A voucher-t elektronikus formában kapod, kinyomtatható otthon vagy bármelyik nyomtatással foglalkozó üzletben, nyomdában.

Éva workshopjain néhány óra alatt megtanulhatod, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a leendő, vagy a jelenlegi lakásodból, hogyan tudsz élhető teret varázsolni még a legreménytelenebb romból is, vagy hogyan érdemes lakást választani, ha később ki­ vagy eladnánk azt. A témákat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő kurzust.

Háromféle workshop közül választhattok:

Azoknak, akiknek nincs konkrét, megoldandó problémájuk, tehát nem vesznek lakást, nem újítanak fel, csak érdeklődnek az igényesebb lakókörnyezet iránt és ehhez szeretnének útmutatást, tapasztalatot szerezni, kérdéseket feltenni, válaszokat kapni ­ ajánljuk:

1. Workshop: Álmodozás helyett tervezz!

Sokan álmodoznak jövendő, saját lakásukról. Mi elviszünk egy ember megvalósult álmába, az adott terepen elemezzük az életforma és környezet kapcsolatát ­ a tér, az idő és a pénz függvényében.

• Megmutatjuk, miként lehet egy lakás rossz adottságait ellensúlyozni, a jókat kiemelni, kellemes teret kialakítani, mindennek helyet találni.

• Megmutatjuk, hogy miért érdemes megtervezni egyes szakaszokat az életünkben és hozzá igazítani a lakó­környezetünket.

• Minden résztvevő megtapasztalhatja, hogy milyen a személyre szabott lakás, és miért nem kell átlaglakásokban gondolkodnunk a XXI. században.

• Megmutatjuk, hogy milyen technikai lehetőségeink vannak a kényelmes és gazdaságos lakásfenntartásra.

• A megvalósíthatóság érdekében elemezzük a költségeket.

Időtartam: 3 óra

Új időpont: 2018. március 04. 15:00

Ár: 15000 HUF (bruttó összeg, a számlán 0% ÁFA szerepel)

JELENTKEZEM!

Azoknak, akik az elkövetkezendő pár évben szeretnének lakást venni, vagy eladni illetve lakásközvetítéssel foglalkoznak ­ ezt a workshopot ajánljuk:

2. Workshop: Városi lakás - céltudatos adok-veszek-közvetítek!

• Kiindulási pont: milyen lakás kell nekem, és miért nem jó az, amiben lakom? Eladni, vagy felújítani? Mikor, milyen döntést érdemes hozni?

• Életem milyen szakaszára keresek lakást? Hány évre? Mi lesz a lakással, ha “kinőttem” vagy túl nagy már nekem? A későbbi értékesítés mennyiben határozza meg a keresést, vagy az átalakítást?

• Mi a reális pénzügyi keret? Milyen eszközökkel lehet növelni egy ingatlan értékét a pénzen kívül?

• Ki a jó ingatlanközvetítő? Másfelől: milyen információk nélkülözhetetlenek a megalapozott vásárlói döntéshez, illetve mit kell tennie egy eladónak, hogy megtalálja a megfelelő vevőjét?

• Az egyéni igényeken túl, mikor, hol érdemes ingatlant vásárolni? ­- városi körkép

• Ha csak befektetésként veszünk lakást, milyen szempontok kell vezéreljenek?

Időtartam: 3 óra

Új időpont: 2018. március 11. 15:00

Ár: 15.000 HUF (bruttó összeg, a számlán 0% ÁFA szerepel)

JELENTKEZEM!

Azoknak, akik akik komolyan veszik a felújítást, és ki akarják hozni a lakásukból a maximumot:

3. Workshop: Lakásfelújítás - program-, és folyamat-tervezés

Amikor egy régi házban lévő lepusztult lakásból ki akarjuk hozni a maximumot, kerülni kell a konvenciókat és fel kell állítani a fontossági sorrendet:

• infrastruktúra ­ energiaellátás, vizes helyiségek száma és funkcionális megoszlása, a korszerű konyha, a bejárati ajtón túli tennivalók...

• téralakítás - az alaprajzi elrendezésen túl, a térképzés magassági és aránybeli problémái, méretezések.

• a felújítás során mindenképpen elvégzendő munkák,

• időben későbbre is programozható teendők,

• A lakásfelújítás problematikáját a helyszínek adta terepen mutatjuk be, de a résztvevők hozhatják a saját, konkrét példáikat is, amelyeket feladatlap formájában közösen feldolgozunk.

Időtartam: 3 óra

Új időpont: 2018. március 18. 15:00

Ár: 15.000 HUF (bruttó összeg, a számlán 0% ÁFA szerepel)

JELENTKEZEM!


Éva

Az elmúlt negyven évben rengeteg lakást alakítottam át: sajátokat és másokét. Huszonvalahány éven át Izraelben éltem, ahol a belsőépítészeti feladatok mellett a végzettségemnek megfelelően városgazdászként és újságíróként is dolgoztam.

Az én generációm építészei nem tartották sokra a lakástervezést - ez meg is látszik a lakásokon, amelyeket előbb a lakótelepeken, később lakóparkokban építettek. Nagyszerű dolog, hogy a fiatalok közül egyre többen fedezik fel a régi, világháborúk előtti lakásokban a lehetőséget - át lehet alakítani őket a XXI. századi igényekre, ha valaki kellő kreativitással és gondossággal nyúl hozzájuk.

Rengeteg borzalmas lakás van Budapesten, amelyeket sok évtizedes igénytelenség rohasztott máig, de ott van bennük a potenciál - nagyszerűekké lenni! Ehhez kell egy jó tervező, de nem kevésbé fontos a jó megrendelő - aki tudja, hogy mit akar. Kettejük közös munkájából születik az igazán jó eredmény.

Egy lepusztult, diszfunkcionális helyiséghalmazból élhető világot teremteni nem varázslat, hanem kemény munka - a workshop célja felkészíteni a nehézségekre, rámutatni a kritikus pontokra, átadni a több évtizedes tapasztalatot - megkönnyíteni az egész folyamatot, mert megéri!

Megéri felújítani a reménytelennek látszó zugokat, hiszen minden egyes pont, amit szorgos kezek kivakarnak a mocsokból, része lesz egy élhetőbb városnak, egy elégedettebb közösség lakóhelyének.

A kiscsoportos workshopok helyszínei olyan lakások, amelyek az átalakulás előtt, közben vagy után vannak, és az elveket gyakorlatban bizonyítják!

A jelentkezés feltétele, hogy az összeg a workshop előtt legalább egy héttel megérkezzen az emailben kapott számlaszámra, azonban, miután a létszám limitált, célszerű a jelentkezéssel egy időben befizetni az összeget. Az egyes workshopok leírása alatt található linkekre nyomva a leveleződben megnyílik a jelentkező email. Ebben, kérjük, add meg a neved, telefonszámod, e-mail címed,a számlázási nevet és címet, valamint hogy milyen workshopra jelentkeznél. Ha kérdésed van, egyeztetni a lenti gomb megnyomásával tudsz, vagy küldj egy emailt az info kukac egynapavarosban.hu email-címre

Inkább költöznél?

Lakásfelújítás
Ha eleged van a leélt, bizonytalan állapotú lakásokból, minket keresel - Budapest legjobb kéglijei, szakértőink által ellenőrizve.